עכשיו עם בוא האביב, זו ה-תקופה של טיולי השטח, אז ריכזתי כאן לנוחיותכם רשימה של המלצות לאוכל שאפשר להביא/להכין לשטח. כמובן שלכל טיול אופי שונה, ובהתאם המשקל של האוכל שניתן לסחוב (או לצרף בדרך) הוא שונה, קחו מכאן מה שמתאים לטיול שלכם.
ההצעות כאן מתרכזות בחומרי גלם שקל יחסית לסחוב או להביא כמות קטנה מהם בתיק, ואז להכין מהם ארוחות שטח. כל חומרי הגלם הם כאלה שנשמרים היטב לכמה ימים לפחות (וחלקם אף להרבה יותר). הנחת יסוד לכל ההצעות היא שיש לכם גזיה עם סיר ו/או מחבת ושאין אופציה לשמור מצרכים בקירור. אז.. לגזור ולשמור לקראת הטיול הבא שלכם.
בגזרת הארוחות:
# חלב סויה, קמח ואבקת אפייה יניבו פנקייק בסיסי.
# שיבולת שועל ומים יניבו דייסה מזינה ומשביעה (אפשר לקחת לכיוון המתוק אן המלוח לפי העדפתכם).
# פלפלים, עגבניות ורסק עגבניות ישמשו אתכם לשקשוקה חמה ומפנקת.
# קמח חומוס (ואופציונלית: קמח עדשים, רסק תפוחים, שמרי בירה, תבלינים יבשים) ישמשו אתכם לחביתת חומוס זריזה.
# אורז ופטריות מיובשות ישמשו אתכם למנת אורז טעימה.
# פסטה, בצל ורסק עגבניות ישמשו אתכם למנת פסטה מחדשת אנרגיות. מכירים את שיטת הבישול של פסטה יחד עם הרוטב?
# אטריות סובה (כוסמת) עם מעט רוטב סויה יספקו מנת חלבון טעימה וזריזה (5 דקות בישול).
# טורטיות יכולות לשמש בסיס נהדר לארוחה קלה, למשל עם ממרח טחינה ופלפלים קלויים, או עם ממרח שקדים וסילאן.
# טופו משי ותבלינים ישמש אתכם למקוקשת טופו.
# משחת מיסו, פטריות מיובשות, ובצל ירוק יניבו מרק מיסו זריז ומחמם.
# עדשים אדומות, בצל וקרם קוקוס יכולים להניב מנת דאל עשירה ומפנקת או מרק חם זריז. בכלל, עדשים אדומות מתבשלות ממש מהר יחסית.
# שעועית ועדשים מונבטות לא שוקלות יותר מדי ויספקו לכם מגוון של מנות מזינות וטעימות (אפשר לשלב באורז, לאכול חי בסלט, לבשל בפני עצמו וכו’).
# קינואה מתבשלת מהר ותהיה טעימה רק עם מיץ לימון ושמן זית.
בגזרת הנשנושים:
# אגזוים וזרעים.
# גרנולה.
# פירות וירקות.
# חטיפי אנרגיה.
#תמרים, צימוקים, חמוציות, משמשים ושאר פירות יבשים.
מה שאתם לא עושים, אל תשכחו מלח וסוכר!
אם אתם מסתובבים בעולם, שווה להכיר את האפליקציה Happy Cow, שתספר לכם איפה יש מסעדה טבעונית באיזור שלכם, כמו גם חנויות טבע.
תבלו!